سکولاریسم و دمکراسی از دیدگاه اسلام

كنكاشي در افکار و باورها

 شنیدن قرآن به صورت آنلاین استغفار را فراموش نكن

سکولاریسم و دمکراسی از دیدگاه اسلام

سکولاریسم و دمکراسی از دیدگاه اسلام

سکولاریسم و دمکراسی دو ایدئولوژی غیر دینی و غیر اسلامی هستند که ساخته ی دست بشر است. بنابراین نه دمکراسی و نه سکولاریسم هیچکدام مورد تایید شرع نیستند و بر تمامی مسلمانان واجب حتمی و قطعی است که بر آندو برائت جویند.
سکولاریسم به معنی جدایی دین از سیاست است و این شعاریست که از کشورهای غربی برآمده است و برطبق این تفکر می بایست دین را از حکومت و اداره جامعه جداکرد و براساس این نظریه دین توانایی اداره حکومت و جامعه بشری را ندارد. البته این امر در مورد ادیان کسانی که این نظریه را مطرح کرده کاملا صادق است زیرا دین آنها دین تحریف شده ای است که همراه با تغیرات بشری و خرافات است و لذا نشات گرفتن چنین ایده ای در جوامعی که دارای دین تحریف شده و همراه با خرافاتی هستند مانند یهود و مسیحیت و یا بودائی و دیگر ادیان باطل دور از ذهن نیست و خرده ای بر آن نمی شود.
ولی کسانی که چنین سوغاتی را می خواهند برای مسلمانان بیاورند در اشتباهند زیرا اسلام دین تحریف شده ی آنها نیست و دین کامل و جامعی است که در تمامی شئونات زندگی بشری از مسائل خصوصی و فردی گرفته تا مسائل اجتماعی و نحوه اداره حکومت را شامل می شود و دینی است که ازجانب خالق انسانها تدوین شده است.
کسانی که ادعا دارند که باید دین را از سیاست جدا کرد در حقیقت به بخش بزرگی از دین را انکار کرده اند زیرا بخش بزرگی از دین مربوط به حکومت داری و اداره جامعه است همچننکه پیامبرﷺ و خلفای راشدین بر اساس اسلام و قوانین اسلامی حکومت کردند و جامعه خویش را بنحو احسن اداره کردند.
الله تعالی در قرآن می فرماید:

«....أَفَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتَابِ وَتَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ ۚ فَمَا جَزَاءُ مَن يَفْعَلُ ذَٰلِكَ مِنكُمْ إِلَّا خِزْيٌ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ يُرَدُّونَ إِلَىٰ أَشَدِّ الْعَذَابِ ۗ وَمَا اللَّـهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ »﴿سوره مبارکه بقره آیه٨٥﴾ 
یعنی: آیا به بعضی از دستورات کتاب آسمانی ایمان می‏آورید، و به بعضی کافر می‏شوید؟! برای کسی از شما که این عمل (تبعیض در میان احکام و قوانین الهی) را انجام دهد، جز رسوایی در این جهان، چیزی نخواهد بود، و روز رستاخیز به شدیدترین عذابها گرفتار می‏شوند. و خداوند از آنچه انجام می‏دهید غافل نیست.
و نیز می فرماید:

«وَأَنِ احْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللَّـهُ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَن يَفْتِنُوكَ عَن بَعْضِ مَا أَنزَلَ اللَّـهُ إِلَيْكَ ....» ﴿سوره مبارکه مائده آیه٤٩﴾ 
یعنی: و در میان آنها طبق آنچه خداوند نازل کرده، داوری کن! و از هوسهای آنان پیروی مکن! و از آنها برحذر باش، مبادا تو را از بعض احکامی که خدا بر تو نازل کرده، منحرف سازند!
بنابراین برطبق شریعت اسلام کسی که اعتقاد داشته باشد که در جامعه می بایست سکولاریسم و دمکراسی برقرار باشد کافر شده است و لازمست توبه نماید وگرنه بعنوان حد ارتداد کشته خواهد شد.

و همچنین دمکراسی اسلامی اصلی در دین ندارد و نمی توان نه اسلام را با دمکراسی تلفیق کرد و نه دمکراسی را با اسلام تلفیق نمود و این دو هرگز با هم جمع نمی شوند و لذا دمکراسی اسلامی اصطلاحی است که برخی از گمراهان معاصر آنرا بکار می برند و اصلی در شریعت الله تعالی ندارد. و اسلام خود براساس قواعد منظبط و دقیق خود برابری و مساوات را بین همه شهروندان از هرطبقه ای که باشند برقرار می سازد و نیازی نیست که نه با دمکراسی تلفیق شود و نه اصلا از واژه ی دمکراسی استفاده کرد. در اسلام هیچ امتیازی بین فقیر و ثروتمند و حاکم و محکوم وجود ندارد و همه نزد خدا، نزد قانون و در حقوق عمومی مساوی هستند، و این مسئله یکی از اسباب اساسی عدم دخول بزرگان قریش به اسلام بود، زیرا به روی خود نمیدیدند که با اسلام آوردنشان با فقراء مسلمانان مانند بلال که برده بودند در یک منزلت اجتماعی قرار گیرند.
سلطه و داوری در تعالیم اسلامی باید براساس عدل و شورا اقامه شود. خداوند در قرآن، مردم را به عدل و تطبیق آن ملزم کرده است و می‌‌فرماید :
« إِنَّ اللَّـهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ ...»﴿سوره مبارکه نحل آیه ٩٠
" خداوند به عدل و نیکی دستور می دهد "

و می فرماید:
« ..... وَإِذَا حَكَمْتُم بَيْنَ النَّاسِ أَن تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ .....» ﴿سوره مبارکه نساء آیه ٥٨

" هنگامی که در بین مردم به داوری نشستید، اینکه دادگرانه داوری کنید "

 

شرح عقیده الحائیه
شیخ د. صلاح الدین الجوهری حفظه الله تعالی


مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: